Maaike Dooper

Seniorforsker,

Fagområder:  
Matallergi
Vis telefonnummer
Send e-post

Forskningsprosjekter

ALLERVACC - Ny type vaksine mot matallergi

Hovedmålet med prosjektet er en godt karakterisert og patentert ALLERVACC allergivaksine, som kan videreformidles til en passende kommersiell bedrift, eller kan danne grunnlag for en ny norsk biotechbedrift.
Prosjektperiode
2013 - 2016
Område
Immunologi, Matallergi, Molekylærbiologi, Vaksinologi

Utvikling av verktøy for produktkontroll og evaluering av risiko for mennesker i fiskeri verdikjeden

Innenfor rammen av dette prosjektet er vi nå i ferd med å utføre en storskala-undersøkelse på kveissituasjonen hos norsk oppdrettstorsk. Levende kveis kan også gjøre personer allergiske overfor kveis. Da vil spor av død kveis i prosessert fiskemat kunne være nok til å utløse en alvorlig allergisk reaksjon. Prosjektet vil utvikle metoder til bruk i produktkontroll av industrielt bearbeidede produkter fra fisk som torsk, makrell, brisling og sild. Effekter av ulike tilberedelsesmåter på allergene proteiner skal også studeres. Diagnostisering og undersøkelse av personer med allergi mot fisk, midd, skalldyr og kveis vil gi økt kunnskap om allergiske kryssreaksjoner.
Prosjektperiode
2010 - 2013
Område
Immunologi, Matallergi, Molekylærbiologi, VaksinologiFôrtrygghet, Matallergi, Parasittologi

Vaksine som erstatning for matrestriksjon i matallergi

Prosjektets mål er å utvikle en ny type vaksine for matallergi
Prosjektperiode
2008 - 2013
Område
Immunologi, Matallergi, Molekylærbiologi, VaksinologiFôrtrygghet, Matallergi, ParasittologiImmunologi, Matallergi, Molekylærbiologi